Renovations

close-up of green roof

A Ranch Goes Green

This family had a problem with curb appeal. They loved their neighborhood, and loved their yard, but didn’t like how house looked or functioned. They came to us to rework the first floor, and add a second. They were very concerned about environmental issues.

front facade

Suburban Transformation

When this family bought their home in Reston, they bought it because of the site. Beautifully wooded and south-facing, it was extraordinary. But the house had very few windows. After living there for ten years, the family decided it was time to bring the site into the house.

kitchen dining

A Room in the Trees

After living in an imperfect house in a great neighborhood, this family decided to tackle a whole raft of problems. They wanted to bring in lots of light, improve flow, and add a new kitchen and family room that connect to the existing house.

front facade -- after the renovation

A Double-wide Transformed

The owners wanted to upgrade, and they faced a choice: move, demolish and build anew, or try to work with the existing structure. The unique, beautiful site precluded the first option. A tight budget precluded the second. We agreed to explore the third.

front porch

At Home in the Blue Ridge Mountains

This house is part of a family compound. Several houses and various out-buildings share a 176 acre parcel of land in Rockbridge County, Virginia, with spectacular views to the Blue Ridge Mountains.

after the renovation

A Sunroom Connecting to the Garden

This 1930’s cottage faced a large rear garden, yet offered little view or access. The owners wanted an informal family/breakfast room that felt “in the garden” and remained open to the kitchen and dining room.

library

Rooms with a View

Our clients had hired a design-build firm to combine and renovate two penthouse apartment units. The project had not gone well. In fact, it had not gone at all, and our clients were left with a gutted space with no design and nothing built.

exterior showing solar panels

Greenovating a Cottage

When this client decided to add on to their home, it was important to them to do it in a sustainable way, without compromising on design. Rather than increasing the footprint of their house, they added a second floor and attic, increasing the usable space in their home from 1250 sf to 3200 sf.